Mijntje van Beers

Training en coaching

Mijntje van Beers

Training & coaching

Integraal werken lukt het beste met brede kennis

Integraal werken wordt gezien als een deel van de oplossing voor de problematiek in het sociaal domein. Brede kennis is daarbij essentieel. Docente Mijntje verzorgde daarom een opleidingstraject voor gemeente Gouda, met escaperoom!

Brede kennis als basis voor een integrale samenwerking

Door de veranderingen in het sociaal domein hebben er ook binnen de gemeente Gouda een heleboel verschuivingen plaatsgevonden, waardoor de gemeente veel meer medewerkers onder zich heeft. Medewerkers in de jeugdhulp, schuldhulpverleners, Wmo-consulenten, participatiemedewerkers, beleidsmakers: al deze mensen moeten integraal samenwerken om de problematiek in het sociaal domein deels op te lossen. Brede kennis van wetten en regels is daarbij essentieel, maar ook kennis van elkaar.

Daar heeft Mijntje de gemeente Gouda bij geholpen. “We zijn dit opleidingstraject ingegaan vanuit de gedachte dat iedereen voldoende basiskennis en -vaardigheden moet bezitten om integraal te kunnen werken. Dan gaat het met name om kennis van de wet- en regelgeving en de uitvoering ervan. Maar wat ook belangrijk is, is dat de medewerkers binnen het sociaal domein elkaar echt kennen en weten te vinden. In het hele sociale domein zie je de behoefte aan dat stukje kennis. Mensen willen weten wat andere collega’s precies doen, voordat ze een collega erbij betrekken of cliënten naar hen doorverwijzen”, vertelt Mijntje.

Lees verder:

https://www.bestuursacademie.nl/incompany/integraal-werken-bij-de-gemeente-gouda.html

Mijn gedachten

Voor de Bestuursacademie mocht ik aan de slag bij de gemeente Gouda, een leuke gemeente met goed beleid binnen het sociale domein. Na het ontwikkelen van e-learnings en workshops voor alle medewerkers mocht ik de integraliteit benadrukken door het ontwikkelen van een digitale escape room. Een geweldige klus voor een mooie gemeente!

Mijntje van Beers